Endelig fikk jeg dratt en tur til London.. og du hvor jeg har ventet på den dagen smiley
Jeg dro med datteren og broren min, to av de beste reisekompisene man kan oppdrive smiley
Vi hadde en 3 dagers superflott ferietur som var fylt av masse gåing (ene dagen stod det oppført 22000 skritt smiley), utrolig mye shopping, manøvrering i massive folkemengder og… ja vi koste oss skikkelig smiley
(Beklager på det sterkeste overbruken av smileys her, men jeg kunne ikke dy meg) he he

Bildene som er lagt ut har en høy turist faktor, jeg hadde ikke tid på denne turen til å gå nærmere inn på og fotografere slik jeg ellers pleier å gjøre, plus jeg tok bilder med mobilen, jeg synes det gir bra bilder, men foretrekker helst kamera.

Jeg gjorde en del undersøkelser vedr London når det kom til butikker, severdigheter, steder å spise og bruk av tuben.
Hadde også gått til anskaffelse av en app som hadde kart over London, hvor det viste hvor forskjellige butikker og severdigheter lå og kundeomtaler og som samtidig viste meg hvor jeg var etter hvor jeg gikk rundt i London, hjalp veldig når det kom til å finne frem i jungelen som London er. Desverre husker jeg ikke akkurat nå hva appen heter, men legger det til senere. Men jeg tror nok også at det finnes flere lignende apper der ute, så det er bare å søke seg frem og se hvilke som passer for deg 🙂

Anbefaler også å lese seg litt opp om tog/tube priser på forskjellige tider på døgnet og bruk av railcards og Oystercards før en drar til England, det kan en spare penger på.

Her er par bilder fra turen ;

Ble mye undersøkelser vedr fly priser og se hvilke flyplasser som det var billig å dra til og som lå best til i forhold til hotellet , her ble det Gatwick frem og tilbake. Vi hadde planer om å ta en dagstur innom Brighton den dagen vi skulle hjem da vi skulle ta et sent fly, og da passet Gatwick best, men planene ble endret i siste liten så det ble ingen tur til Brighton..kanskje neste gang…
Dere med små barn anbefaler jeg å ta en tur innom Smiggle, det finnes masse artige skolesaker og div som en ikke finner så mange andre steder ellers og de små vil nok synes det er gøy. Prisene er så som så, men det er mye 2 for 1 tilbud på Smiggle, så det gjevner seg ut. Det er ikke så mange Smiggle butikker i Lonndon, så les deg gjerne opp på forhånd hvor de ligger så du kan planlegge dagen bedre.
Link til Smiggle finner du her.
Ingen tur til London med barn uten en tur innom Hamleys.
Smør deg med tålmodighet, for det er 7 etasjer å pløye seg igjennom, på øverste etasje så var det en liten kiosk hvor en kunne kjøpe seg litt drikke, noe jeg syntes var suuuupert da det ble etterhvert VARMT å gå der inne.
Link til Hamleys finner du her.

Vi skulle manøvrere oss fra Hamleys og til en butikk på “must” listen og bare den lille gåturen fra tuben og til Hamleys røvet fra oss mot og vilje gr folkemengden var sinnsyk.. så da bestemte vi oss å se om det fantes en liten “bakvei” å ta til den butikken, og takket være appen så fant vi en og den begynte ved Carnaby.
Selvfølgelig var det en del folk på den imroviserte app bestemte bakveien også, men den var ikke så intens og den veien gav et pusterom. Plus det var mye fint å se på den veien 🙂

Reisefølget mitt himlet med øynene og ropte etter meg da jeg tok dette bildet..jeg ble bare tatt av fotografi ånden og stoppet midt i den traffikerte veien for å ta et bilde smiley

Her var “must” butikken… Jeg, min mann og datteren vår er mega-nerder, og da er Forbidden Planet et MUST å stikke innom.. OH BOY.. jeg måtte holde meg selv i nakkeskinnet for å ikke bruke altfor mye av budsjettet mitt der inne.. Det gikk med noen lapper, men det kunne fort ha gått med mer.
Linken til Forbidden planet finner du her.
Første gangen vi var i England (Wales, blir et senere innlegg) fikk jeg ikke spist fish& chips, så da måtte jeg gripe muligheten på denne turen..og jeg sier bare….YUM!!!!
På vei til “must” butikk nr 2, ville jeg gå innom Neal’s Yard, så sjarmerende og herlig, kunne brukt timer bare på å ta bilder der inne….

Den eneste gutten i reisefølget måtte få lov til å klemme inn en butikk han og..vi jentene måtte passe på å tenke på han og 🙂


Datteren min elsker Kawaii, så da måtte vi jo innom Artbox.
Men de hadde nettop skiftet lokale, så det var nokså tynnt når det kommer til hva de hadde av varer..vi var hyped opp pga nettstedet, så ble litt skuffet da vi fant butikken. Men ikke så skuffet at vi ikke handlet noe smiley
Linken til Artboks finner du her.

Her er vi på Leichester Square.. her har de M&M store, Nickelodeon Store, Lego Store…

I bakgrunnen ser du Pizza Hut.. smal men sjarmerende og har verdens deiligste Mac&Cheese….sikle
Etasje på etasje dedikert M&M.. forbered deg på kø i kassene……lange køer..


Rask gåtur igjennom China Town..dyre men artige butikker. Var demonstrasjon den dagen vi gikk igjennom så vi fikk ikke med oss så mye da vi var der.

OBS!!! skal du Underground til tuben på Piccadilly circus MÅ du ha med deg drikke, det blir intenst varmt der nede..ja..der nede, for å komme til vår bane måtte vi ta 2-3 laaaaange uberbratte rulletrapper nedover og det ble varmere og varmere og mer fuktig i luften jo lenger ned en kom.
Vi dro innom Tower of London. På nettet stod det at det anbefales å kjøpe billetter på forhånd for å komme seg forbi køen dit, men vi var heldige, for det var ikke noe kø i billett lukne eller på vei inn dit.

Jeg har tatt mange bilder der inne, men ikke lagt ved så mange, anbefaler heller at dere tar turen innom dit selv da det er såååå mye interessant og flott å se der.Et av på “to do” listen til broderen var å gå over Tower Bridge, noe vi gjorde, den er majestetisk og flott.

Forelsket meg i taket i dette bygget georgeous !!!!

Må jo se slottet når en først er i London.. trodde den skulle være mer spektakulær, men nå er jeg ikke så imponert eller opptatt av de kongelige i inn og utland (beklager til alle fans der ute)
Gåtur gjennom St James, Park anbefales. En oase, en nesten glemmer at en er midt i en pulserende by..
Big Ben og Westminister fikk vi en kjapp titt på, planen er å se nærmere på de ved neste tur. Akkurat denne dagen var det satt opp stillasjer på Big Ben som stjal litt av magien, men den var alikevel massiv og imponerende.
På veien hjem unnet vi oss en matbit og frappe på Starbucks… det at en fikk ladet mobilene trådløst lokket oss også litt
Trette men fornøyde på veien hjem til Norge, skulle ønske at vi kunne vært i London lengre, da jeg følte det var så mye mer vi kunne fått gjort der men som vi ikke rakk.

Men planen er å få tatt seg en tur til om ikke så lenge.

Vi var innom mange butikker, handlet oss blakke på Primark blandt annet og spiste mye god mat..fristet så absolutt til gjentagelse.

Jeg kunne lagt ved mange fler bilder fra turen, men de var litt rotete, preget av en travel turist som besøkte den ene drømmebyen sin for første gang smiley

Til neste gang…

C ya 🙂